Thijs Bakker

Zakelijke mediation Zwolle

Conflicten oplossen met zakelijke mediation door Thijs Bakker

Bij zakelijke mediation staat snel en kordaat handelen voorop. Als beide partijen bereidwillig zijn om een mediationtraject in te gaan, dan kan dat advocaatkosten en een langdurige gang naar de rechter voorkomen.

Zakelijke mediation is bedoeld om geschillen tussen bedrijven, met klanten, leveranciers, zakelijke partners of aandeelhouders op te lossen. Een contractueel geschil valt ook onder zakelijke mediation.

Als ondernemer of human resource medewerker vertegenwoordigt u een zakelijk belang. Een conflict is dan vaak een onaangename afleiding van de dagelijkse gang van zaken en verstoort de continuïteit van werkzaamheden. Zakelijke mediation is dan een snelle werkwijze om tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossing te komen.

Zwolle Park Het Engels Werk

Zakelijke mediaton, snel en kordaat.

Zwolle De Schellerdijk F2

Zakelijke mediator verbindt met creatieve oplossingen.

Zwolle langs de IJssel

Zakelijke mediation voor ondernemers en organisaties in en rond Zwolle.

Zakelijke mediation in Zwolle met mediator Thijs Bakker

Zakelijke mediation is geen arbitrage of therapie. Als zakelijk mediator ga ik direct op zoek naar het onderliggende probleem en probeer zo snel mogelijk tot de kern van het conflict te komen.

Tijdens het intake gesprek maken we kennis met elkaar en kan iedere partij afzonderlijk zijn visie kenbaar maken. In tweede instantie komen beide partijen samen aan tafel. Als neutrale- en onpartijdige mediator kun je een gedegen gesprekvoering van me verwachten. Beide partijen komen evenredig aan het woord. Met als twee belangrijkste uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Dit houdt echter geen vrijblijvendheid in, partijen verplichten zich tot inspanning om samen tot een oplossing te komen. Ik neem geen standpunt in maar zal jullie helpen zoeken naar een creatieve oplossing voor jullie geschil. Ik sta niet boven jullie maar naast jullie op zoek naar de win-win. Beide partijen behouden zelf de regie tijdens de mediation. We zorgen er samen voor dat de relatie niet onnodig wordt beschadigd maar wordt hersteld en het liefst zelfs verbetert.

Hiervoor hebben we ongeveer 3 sessies van 2 uur nodig. In geval van een conflict tussen werknemer en werkgever zijn de draagt de werkgever de kosten. Bij een geschil tussen aandeelhouders of tussen een leverancier en klant worden de kosten gedeeld. Het hele proces zal afhankelijk van de complexiteit twee tot zes weken in beslagnemen. Het resultaat zal worden afgerond met een schriftelijke vastellingsovereenkomst.

Neem vrijblijvend contact met me op.

Hartelijke groet,
Thijs.